Placki roti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki roti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do miski i dodaj sól.

Krok 2

Następnie wlej wodę i zagnieć ciasto. Skrop ciasto olejem aby dobrze odchodziło od ręki.

Krok 3

Po wyrobieniu ciasta, podziel je na 4 części. Ulep z nich małe kulki.

Krok 4

Rozwałkuj je i smaż na rozgrzanej patelni. Zagniataj powstające bąbelki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki roti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej