Podudzia kurczaczka z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia kurczaczka z majerankiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka Knorr i obsmażamy na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą ,kostką czosnkową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .

Krok 3

Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej