Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pokroić polędwicę w plastry, włożyć do miski i zalać sosem sojowym. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyć polędwicę. Po obsmażeniu z jednej strony posypać rozkruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i smażyć krótko z drugiej strony.

Krok 3

Wyjąć mięso na talerz. Makaron przełożyć na patelnie i wymieszać z sosem powstałym z pieczenia mięsa.

Krok 4

Makaron wyłożyć na talerz, poukładać mięso. Posypać świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej