Polędwiczki duszone w jasnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki duszone w jasnym sosie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj oliwę, sól i białe wino. Polędwiczki umyj, wysusz, zalej przygotowaną marynatą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.

Krok 2

Wyjmij mięso z marynaty (nie wylewaj!) i pokrój na kawałki grubości 1 cm. Obtocz je w mące i krótko podsmaż z obu stron na gorącej patelni.

Krok 3

Przygotuj sos pieczeniowy wg przepisu na opakowaniu. Do gotowego dolej płyn z macerowania. Dołóż polędwiczki i duś 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki duszone w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej