
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.
Krok 2
Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.
Krok 4
Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.
Krok 5
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej