Pomidory nadziewane oscypkiem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory nadziewane oscypkiem.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ.

Krok 2

Tymianek, oregano i natkę posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser rozdrobnij i wymieszaj z tymiankiem, oregano i natką. Dodaj jajko, cebulę, czosnek i bułkę tartą. Przypraw.

Krok 4

Pomidory napełnij farszem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory nadziewane oscypkiem. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej