Polewa czekoladowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewa czekoladowa

Autor: Grażyna Zych

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

120 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder najlepiej przesiać, żeby był gładki.

Krok 2

Masło (lub margarynę) roztopić w rondelku. Do roztopionego tłuszczu dodać kakao, cukier puder i mleko. Dobrze wymieszać trzepaczką i nie gotować. (Gdyby polewa była jeszcze za gęsta, dodać odrobinę mleka).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewa czekoladowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej