Spaghetti z cukini i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z cukini i marchewki

Autor: Magdalena Rrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

50 gramów

1 gram

4 gramy

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy i obieramy warzywa. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę oliwy. Na podgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zarumienienia się. Dodajemy mięso mielone. W między czasie obrane warzywa "obieramy" obierakiem tworząc długie paski. Po usmażeniu mięsa dodajemy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu aż warzywa staną się miękkie. Na osobnej patelni prażymy orzechy.

Krok 2

Po usmażeniu mięsa i warzyw całość patelni przekladamy do miski. Dodajemy uprażone orzechy oraz pesto.

Krok 3

Następnie przekładamy na talerze, pomidory koktajlowe przekrajamy na pół i układamy na talerzu. Na koniec ścieramy ser żółty wedle uznania. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej