
Składniki
1 litr
3 plastry
1 sztuka
1 opakowanie
null
50 dekagramów
15 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Krok 2
Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Krok 3
W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Krok 4
Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Krok 5
Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.


Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej