Kociołek obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek obfitości

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
242 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 plastry

1 sztuka

1 opakowanie

null

50 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Kociołek obfitości - Krok 1

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Kociołek obfitości - Krok 2

Krok 3

W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Kociołek obfitości - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Kociołek obfitości - Krok 4

Krok 5

Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.

Kociołek obfitości - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej