zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi

Krok 2

na ciasto rozkładamy ser i szynkę ciasto zwijamy w rulon

Krok 3

kroimy na kawałki układamy na płasko na blaszce i posypujemy sezamem

Krok 4

pieczemy w temperaturze 220 stopni przez ok.15 min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej