zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi
Krok 2
na ciasto rozkładamy ser i szynkę ciasto zwijamy w rulon
Krok 3
kroimy na kawałki układamy na płasko na blaszce i posypujemy sezamem
Krok 4
pieczemy w temperaturze 220 stopni przez ok.15 min
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej