Pizza Krawczewscy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Krawczewscy

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 gramy

1 kilogram

125 mililitrów

2 szklanki

1 szczypta

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

400 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej dużej miski dodać 1kg mąki, 2 szklanki wody gazowanej, pół szklanki oleju, 4 dag drożdży oraz soli do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, potem wyrobić w rękach aż do powstania jednolitej masy.

Krok 2

Ciasto rozłożyć na blachę i posmarować wierzchnią część ciasta koncentratem pomidorowym. Następnie ułożyć kolejno składniki zaczynając od pieczarek.

Krok 3

Kurczaka przed dodaniem do pizzy należy wstępnie podpiec na patelni z użyciem przyprawy kebab-gyros

Krok 4

Tak przygotowane ciasto wraz ze składnikami włożyć do piekarnika na 180 stopni i piec tak przez około 60 minut

Krok 5

Przed zakończeniem pieczenia dodać utarty ser mozzarella rozsypując po całym daniu i ponownie wstawiając do piekarnika na około 5 minut

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Krawczewscy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza di fungi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej