Placuszki z cukinią i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinią i kurczakiem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 garść

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kroimy w drobną kostkę, solimy, pieprzymy do smaku. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach, solimy do smaku, mieszamy i odkładamy na 15 minut.

Krok 2

Z cukinii odciskamy sok, który puściła i dokładamy do pokrojonej piersi z kurczaka, wbijamy jajo, dosypujemy mąkę i paprykę ostrą Prymat i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i ponownie mieszamy.

Krok 3

Smażymy na oleju z obydwu stron na złocisty kolor i podajemy z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej