Pierś z kurczaka nadziewana camembertem
łatwe
175 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 szklanka
2 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj w rondelku ze szklanką wody, dodaj łyżkę oliwy, kilka listków bazylii i zagotuj.
Krok 2
Piersi opłucz, osusz, a następnie natnij z boku tak, aby powstała kieszeń.
Krok 3
Do środka wsuń plastry sera oraz kilka listków bazylii. Całość zamknij.
Krok 4
Piersi skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Na rozgrzanej patelni połóż pergamin, a na nim piersi i smaż po 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
W tym czasie pokrój drobno czosnek oraz cebulę, przesmaż na drugiej patelni. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 6
Gotowe piersi podawaj na szpinaku i polej przygotowanym pomidorowym sosem. Udekoruj gałązkami ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej