Skrzydełka cielęce po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cielęce po meksykańsku

Autor: Kamila

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka cielęce przekroić nożem lub nożycami na 3 części w miejscach zgięcia. Najcieńsze części skrzydełek wyrzucić, dwie pozostałe części pozostawić. Natrzeć je solą morską. Bardzo ważne jest aby przygotować potrawę na podstawie skrzydełek cielęcych a nie innych poniewaz walory smakowe zostaną popsute.

Krok 2

Do rondelka włożyć masło i drobno starty czosnek, zagotować. Gotować przez 15 sekund, następnie odstawić z ognia, dodać cukier i wymieszać aż się rozpuści. Dodać resztę składników: miód, sos pomidorowy, paprykę w proszku, pieprz cayenne. Wymieszać na gęstą pastę i przestudzić. Skrzydełka włożyć do rondelka z marynatą i dokładnie wymieszać

Krok 3

Piekarnik nagrzać na 180 st C. Skrzydełka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez ok. 70 minut aż będą ładnie zrumienione, w międzyczasie wymieszać. Mocne zrumienienie nie musi oznaczać spalenizny tylko skarmelizowany cukier z marynaty

Krok 4

Skrzydełka podawać z sosami i słupkami warzyw

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cielęce po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej