
Składniki
300 gramów
3 sztuki
100 gramów
3 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy
Krok 2
Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.
Krok 3
Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej