Roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki

Autor: Milena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki ścieramy ogórka na tarce jarzynowej, dodajemy masło, serek topiony i wszystko razem mieszamy

Krok 2

Filet kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakladamy po ok 1-2 łyżeczek farszu i zawijamy w roladki.

Krok 3

Obtaczamy roladki w mące, jajku, następnie bułce tartej i smażymy na tłuszczu który nam odpowiada, może być masło klarowane, olej, oliwa. Podawać można z sałatka, ryżem, ziemniakami, frytkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej