Łosoś w piekarniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w piekarniku

Autor: Sławomir Sołtysik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny, pokroić 3 ząbki czosnku i na górę położyć masło.

Łosoś w piekarniku - Krok 1

Krok 2

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i włożyć potrawę na 15 min - w tym czasie polecam położyć się na macie do akupresury i posłuchać ulubionej muzyki

Łosoś w piekarniku - Krok 2

Krok 3

Podawać solo bez frytek

Łosoś w piekarniku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej