
Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 łyżki
1 puszka
3 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej ok 2 litry wody, włóż żeberka, marchew, pietruszkę, seler w całości, liść laurowy, ziele angielskie. Przykryj, gotuj ok 1 godziny po tym czasie wyjmij mięso oraz warzywa, pokrój na drobniejsze kawałki.
Krok 2
Do przygotowanego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę buraki, po ok. 10 minut dodaj ziemniaki oraz fasolę. Następnie poszatkuj drobno kapustę i dodaj wraz z pomidorami z puszki. Gotuj ok. 15 minut.
Krok 3
Do zupy dodaj pokrojone na mniejsze części żeberko, sok z cytryny, kwaśną śmietanę.
Krok 4
Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, na koniec posypujemy świeżo posiekanym koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej