Zupa borowikowa z prażoną cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa borowikowa z prażoną cebulką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby namoczyć w wodzie i odstawić na godzinę. Następnie należy je zagotować na małym ogniu przez ok 20minut. Odstawić do przestygnięcia a potem grzyby pokroić w paski. Wodę zostawić.

Krok 2

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, przecedzić odstawić.

Krok 3

Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła, zalać wodą 1/2 szklanki wody z gotowania grzybów, uzupełnić czystą wodą. Gdy się zagotuje dodać zupę borowikową, zagotować, doprawić solą i pieprzem.

Krok 4

Do zupy wrzucić makaron, pokrojone grzyby wymieszać. Wlać porcje zupy na talerze, posypać drobno posiekaną dymką i łyżką prażonej cebulki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa borowikowa z prażoną cebulką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej