Mufiny czekoladowe. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mufiny czekoladowe.

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włączyć piekarnik na 180 stopni C.a z termoobiegiem lub 200 stopni C. bez termoobiegu. W misce wymieszać pierwsze pięć składników(suche),w drugiej wymieszać kolejne cztery(mokre).Składniki suche mieszamy łyżką,a składniki mokre tzw.,,trzepaczką".

Krok 2

Następnie połączyć mokre z suchymi. Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę do około 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).

Krok 3

Piec około 17-20minut(sprawdzić po około 15 minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2 minuty wyłączyc piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę ,aby szybko i elegancko wystygły. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej