Aksamitny przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.

Aksamitny przysmak - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na patelni do momentu, kiedy mięso będzie rumiane.

Aksamitny przysmak - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut.

Aksamitny przysmak - Krok 3

Krok 4

Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do sosu i mięsa w trakcie gotowania.

Aksamitny przysmak - Krok 4

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko i wyłóż na półmisek.

Aksamitny przysmak - Krok 5

Krok 6

Przełóż gotowe danie na ryż. Podawaj.

Aksamitny przysmak - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aksamitny przysmakAksamitny przysmak

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.