Ptysiowe zajączki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe zajączki

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

100 gramów

2 sztuki

2 szklanki

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tłuszcz włóż do rondla , dodaj 1/2 szklanki wody i 2 szczypty soli . Zagotuj . Wsyp mąkę i wymieszaj . Ostudź i dodaj jajka . Na blachę połóż ciasto i uformuj głowę , tułów i uszy . Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C . Ostudź , przekrój w poprzek . Śmietanę połącz z cukrem i szprycą napełnij obie połówki . Złóż je razem . Stop polewę . Narysuj oczy , uszy i wąsy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej