Raita z ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z ogórka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Następnie posól i odstaw na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlej nadmiar wody.

Krok 3

Paprykę umyj i posiekaj. Jogurt dokładnie wymieszaj z solą.

Krok 4

Dodaj do niego paprykę i ogórki. Przelej raitę do małych miseczek, posyp z wierzchu garam masala i chilli.

Krok 5

Odstaw do lodówki na 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej