
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
150 mililitrów
4 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej mięso około litrem zimnej wody, następnie doprowadź do wrzenia.

Krok 2
Zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy i warzywa. Gotuj do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie miękkie, a wywar nabierze odpowiedniego aromatu.

Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru i gotuj do momentu, gdy będą miękkie.

Krok 4
Następnie dodaj jedną lub dwie Zupy grzybowe Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość zapraw śmietaną.

Krok 5
Wyjmij żeberka z wywaru i pokrój na mniejsze kawałki. Podawaj w zupie posypanej świeżo skrojoną szałwią.


Dobra rada:
Dobrze jest dodatkowo wrzucić kilka suszonych grzybów, na pewno wzmocnią smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa na żeberkach
Żeberka wieprzowe i grzyby mogą stanowić wyjątkowo udany duet. Wypróbuj go, przyrządzając zupę według naszego przepisu. Jej podstawę stanowi mięso – gotowane wraz z marchewką, pietruszką, selerem i cebulą stworzy smaczny wywar. Ważnym składnikiem proponowanego dania są ziemniaki – gotowane w bulionie stanowią dobry dodatek do gotowej zupy. Aby nadać jej aksamitnej konsystencji, warto zaprawić ją niewielką ilością gęstej śmietany. Pamiętaj, aby dokładnie ją wymieszać, unikniesz w ten sposób grudek. Gotową potrawę warto odpowiednio doprawić. Dobrze sprawdzi się świeża szałwia. To zioło intensywne w smaku, wystarczy zatem jedynie kilka jego listków. Drobno je posiekaj i posyp nimi zupę bezpośrednio przed podaniem. W roli przyprawy sprawdzi się również tymianek lub rozmaryn. Ich gałązki – podzielone na części – mogą ponadto stanowić efektowną dekorację brzegów talerzy. Koniecznie sprawdź nasz przepis, dzięki któremu przygotujesz smaczną potrawę w prosty sposób. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.