
Składniki
2 łyżeczki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
3 plastry
0.5 sztuki
4 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.75 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij, pokrój w paski, posyp marynatą Wraps Fajitas Chilli, po czym dodaj 1 łyżkę oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 15 minut.
Krok 2
Papryki pokrój w paski, cebule w krążki. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i zeszklij.
Krok 4
Dorzuć papryki, pomidory i koncentrat. Wymieszaj, po czym wlej około pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut. Na koniec dodaj kukurydzę i ewentualnie dopraw solą.
Krok 5
Ryż ugotuj na sypko. Małe kieliszki posmaruj od środka masłem, nałóż do pełna gorący ryż, ugnieć łyżeczką. Przyłóż wierzchem do powierzchni talerza i podnieś kieliszek - na talerzu powinien zostać kopczyk ryżu.
Krok 6
Ustaw po 3 takie kopczyki na każdym talerzu, otocz je mięsem z warzywami. Na ryżu połóż po listku bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej