Risotto z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z indykiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

100 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1.5 litra

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 kilograma

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj solą i pieprzem oraz oliwą. Piec w folii przez około 30 minut w 180 stopniach.

Krok 2

Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone grzyby i cebulkę, dopraw sola i pieprzem.

Krok 3

Na osobnej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć na nią ryż i chwilę podsmaż, aż stanie się przezroczysty.

Krok 4

Zgodnie z przepisem na opakowaniu przygotuj bulion Knorr. Zalej winem i szklanką bulionu Knorr i poczekaj, aż ryż wchłonie płyn. Powtórz tę czynność, aż bulion się skończy. Należy ryż cały czas mieszać, by nie przywarł.

Krok 5

Mięso pokrój na kawałki. Ryż wymieszaj z grzybami.

Krok 6

Ułóż na talerz porcję ryżu i mięsa. Parmezan zetrzyj na wiórki i całość oprósz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej