
Składniki
2 sztuki
null
null
100 gramów
2 sztuki
1 litr
100 gramów
500 gramów
200 gramów
300 gramów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Gdy się zarumieni, dodaj ryż i mieszaj, aż stanie się przezroczysty.
Krok 2
Następnie dodaj wino i gotuj, aż płyn wyparuje.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski.
Krok 4
Dodaj połowę rosołu Knorr, paprykę pokrojoną w paski i gotuj bez przykrycia.
Krok 5
Gdy rosół wyparuje, dolej go jeszcze i gotuj, ryż ma być całkiem miękki.
Krok 6
Szynkę pokrój w kostkę i wraz z groszkiem dodaj do ryżu. Dopraw. Posyp żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej