Rolada z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 dekagramów

30 dekagramów

null

6 dekagramów

15 dekagramów

null

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.

Krok 2

Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.

Krok 5

Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.

Krok 6

Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej