Roladki z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z bakłażana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
152 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

254 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana dokładnie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Każdy z nich usmaż na patelni grillowej.

Roladki z bakłażana  - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj. Podsmaż z mięsem mielonym przez około 8 minut.

Roladki z bakłażana  - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż zgęstnieje.

Roladki z bakłażana  - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz wymieszaj z połową startego sera i odstaw, aby lekko ostygł i zgęstniał.

Roladki z bakłażana  - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowany farsz nakładaj na plastry bakłażana i zwijaj je w ruloniki. Możesz dodatkowo spiąć każdy z nich wykałaczką. Gotowe ruloniki układaj w naczyniu żaroodpornym.

Roladki z bakłażana  - Krok 5

Krok 6

Całość posyp pozostałym serem i piecz przez 15 minut w 180 °C. Potrawa doskonale smakuje na gorąco oraz na zimno jako zakąska.

Roladki z bakłażana  - Krok 6
25

Opinie o przepisie

  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj , 16.07.2014

    Ciekawy przepis. Zawsze chciałam coś przygotować z bakłażanem, ale nie wiedziałam jak i co. Spróbuję tym razem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jaroslaw Misterek

    Jaroslaw Misterek , 16.07.2014

    podaj adres, już pędzę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Majewska

    Marta Majewska , 16.07.2014

    Palce lizać super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Rejman

    Jolanta Rejman , 16.07.2014

    Ja już zrobiłam...pychotka;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Boguszewicz

    Kasia Boguszewicz , 16.07.2014

    musze sprubowac fajny pomysl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zloto Wlosa

    Zloto Wlosa , 15.07.2014

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Korczak-Wróblewska

    Basia Korczak-Wróblewska , 15.07.2014

    zamiast żółtego daję mozarellę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 15.07.2014

    Mniam,mniam......poproszę taką roladkę.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Kurc

    Sylwia Kurc , 15.07.2014

    jakoś mi Gruzją zapachniało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Królak

    Joanna Królak , 15.07.2014

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 15.07.2014

    Rolada z cukini -dobre smaki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ursula Nowicki

    Ursula Nowicki , 15.07.2014

    Ale pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusławski Paweł

    Bogusławski Paweł , 15.07.2014

    Cukinia + farsz + grill lub piekarnik = super jedzonko :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima , 15.07.2014

    a ja nie czekam wole cos innego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Miszczak

    Marzena Miszczak , 15.07.2014

    Ja też zrobiłam zapiekane z cukinii...pychotka.... ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Kania

    Sylwia Kania , 15.07.2014

    po co ten fix? nie lepiej świeże zioła?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Szumińska

    Grażyna Szumińska , 15.07.2014

    MUSI smakować dobrze wygląda ....)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Czech

    Anna Czech , 15.07.2014

    U mnie podobna właśnie piecze się w piekarniku :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Jagoda Kuligowska

    Kamila Jagoda Kuligowska , 15.07.2014

    koniecznie trzeba zdjąc skórkę, albo jej nie jeść, grozi uduszeniem;/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Łechtańska

    Urszula Łechtańska , 15.07.2014

    Pysznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Willmann

    Agata Willmann , 15.07.2014

    Robilam i smakuje niezle, polecam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 15.07.2014

    Marzena Jankowska, ojtam ojtam, to przecież zapiekanka z bakłażana ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Maniek Wiśniewski

    Mariusz Maniek Wiśniewski , 15.07.2014

    Uwielbiam zapiekanki!!! A ty Madziu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Marza

    Marzena Marza , 15.07.2014

    Pyszne ,ale piec kilo extra po takim daniu :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Kania

    Malgorzata Kania , 15.07.2014

    COS PYSZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z bakłażana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z bakłażana Roladki z bakłażana

Bakłażana dokładnie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Każdy z nich usmaż na patelni grillowej.