
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
120 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana dokładnie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Każdy z nich usmaż na patelni grillowej.

Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj. Podsmaż z mięsem mielonym przez około 8 minut.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż zgęstnieje.

Krok 4
Gotowy farsz wymieszaj z połową startego sera i odstaw, aby lekko ostygł i zgęstniał.

Krok 5
Tak przygotowany farsz nakładaj na plastry bakłażana i zwijaj je w ruloniki. Możesz dodatkowo spiąć każdy z nich wykałaczką. Gotowe ruloniki układaj w naczyniu żaroodpornym.

Krok 6
Całość posyp pozostałym serem i piecz przez 15 minut w 180 °C. Potrawa doskonale smakuje na gorąco oraz na zimno jako zakąska.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej