Roladki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cukinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 łyżka

null

0.5 pęczka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry wzdłuż warzywa. Każdy plaster oprósz Delikatem Knorr i pieprzem oraz skrop oliwą.

Krok 2

Cukinię lekko podsmaż na rozgrzanej patelni i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Na każdy plaster cukinii nałoż porcję bryndzy. Zwiń roladki. Roladki ułoż na talerzach i posyp pokrojonym w kostkę pomidorem.

Krok 3

Bryndzę wymieszaj z posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto Ptasie Mleczko
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej