Roladki z polędwicy wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z polędwicy wieprzowej

Autor: Natalia Walas

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

600 gramów

2 sztuki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż. Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.

Krok 2

2.Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca. Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.

Krok 3

3.Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr. Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło. Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

4.Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony. Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.

Krok 5

5.Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.

Natalia Walas

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z polędwicy wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej