Rozbef po Tyrolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozbef po Tyrolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

100 mililitrów

2 łyżki

null

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

500 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rostbef dokładnie umyj i zdejmij błonę. Pokrój w plastry i lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.

Krok 2

W rondlu rozgrzej oliwę. Obsmaż na niej mięso z obu stron, na złoty kolor. Wyjmij i przełóż w ciepłe miejsce.

Krok 3

Grzyby dokładnie umyj, namocz w letniej wodzie i ugotuj do miękkości. Pokrój w paski.

Krok 4

Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklij pokrojoną w księżyce cebulę. Dodaj grzyby, natkę pietruszki i obsmażone wcześniej mięso.

Krok 5

Zalej śmietaną wymieszaną dokładnie z koncentratem pomidorowym. Całość dusić na wolnym ogniu, do momentu gry mięso będzie miękkie. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozbef po Tyrolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej