
Składniki
null
null
null
200 gramów
1 sztuka
1 kilogram
null
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi pokrój na 4 - centymetrowe kawałki, a czosnek na cienkie plasterki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej przez 10 minut szparagi i czosnek.
Krok 3
Dodaj drobno posiekany imbir.
Krok 4
Całość posól, popieprz i zapraw octem do smaku.
Krok 5
Na koniec dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś jeszcze przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej