Szparagi z imbirem i z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z imbirem i z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

200 gramów

1 sztuka

1 kilogram

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi pokrój na 4 - centymetrowe kawałki, a czosnek na cienkie plasterki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej przez 10 minut szparagi i czosnek.

Krok 3

Dodaj drobno posiekany imbir.

Krok 4

Całość posól, popieprz i zapraw octem do smaku.

Krok 5

Na koniec dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z imbirem i z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z bobu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej