Rozewska flądra z cykorią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozewska flądra z cykorią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

1 pęczek

null

2 szklanki

800 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z flądry umyj, osusz, skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

Bulion Knorra zagotuj razem przyprawami i wsadź do środka rybę. Gotuj przez 5 minut, po czym delikatnie ją osącz.

Krok 3

Cykorię umyj, oczyść i usuń głąb. Potnij w plasterki.

Krok 4

Cebulkę obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj cykorię, podlej szklanką wywaru pozostałego po gotowaniu ryby i wymieszaj.

Krok 5

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 6

Dodaj ubitą na puch doprawioną śmietanę i filety. Podgrzewaj przez chwilę, nie gotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozewska flądra z cykorią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej