Rozgrzewająca jesienna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca jesienna zupa

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

150 gramów

3 sztuki

150 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w paski wrzuciłam na patelnie obsmażyłam w soli. Dodałam Bulionetka Bulion drobiowy Knorr 2 sztuki i zalałam wodą i dusiłam.

Rozgrzewająca jesienna zupa  - Krok 1

Krok 2

Kapustę czerwoną pokroiłam drobno i dodałam do mięsa . Pomidory pokroiłam w ćwiartki również dodałam do mięsa.

Rozgrzewająca jesienna zupa  - Krok 2

Krok 3

Przykryłam pokrywka i gotowałam około 40 minut dodałam przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz kalafior i kaszę gryczaną niepaloną dusiłam jeszcze 30 minut. Podawałam w mniejszych miseczkach napełniając po brzegi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca jesienna zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej