ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżka

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać obrane i umyte jarzyny paprykę słodką oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować na wolnym ogniu ok 1 godziny.

Krok 2

Pomidory przesmażyć na maśle, przetrzeć przez sito.

Krok 3

Z wywaru wyciągnąć skrzydełka i warzywka, marchewkę pokroić w talarki a skrzydełka obrać z mięska, drobno pokroić i wrzucić z powrotem. Dodać pomidory doprawić do smaku chilli/tabasco, solą. Opcjonalnie dodać śmietankę. Zagotować.

Krok 4

Na koniec dodać pietruszkę. Podawać z dowolnymi kluseczkami lub ryżem.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej