
Składniki
1 łyżka
80 dekagramów
1 sztuka
1 kilogram
5 łyżek
2 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Krok 2
Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.
Krok 3
Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej