RUSKIE PIEROGI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

RUSKIE PIEROGI

Autor: Jolka

ratingratingratingratingrating

4

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 dekagramów

1 sztuka

1 kilogram

5 łyżek

2 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.

Krok 3

Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej