Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny sparz wrzątkiem i osusz. Zatnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż miąższ.

Krok 2

Usuń pestki i błonki, posiekaj i wymieszaj razem z osączonym z zalewy tuńczykiem, masłem i musztardą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Białko ubij na parze i delikatnie połącz z resztą farszu.

Krok 4

Nadziej cytrynowe miseczki rybną masą i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj smaczną rybną przystawkę świeżymi listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej