Kotlety rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
403 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

380 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.

Kotlety rybne - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj w dłoniach małe kulki, a z nich małe kotleciki.

Kotlety rybne - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju arachidowym smaż kotleciki po kilka minut z każdej strony – do momentu, gdy ryba przestanie być surowa. Podawaj z sosem sojowym.

Kotlety rybne - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Lach

    Dariusz Lach , 06.03.2020

    ciekawe, lada dzień muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety po kaszubsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety rybneKotlety rybne

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.