Kotlety cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

100 gramów

2 łyżeczki

75 gramów

10

8 sztuk

1

2 sztuki

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i opłucz. Rozmaryn posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr a następnie posyp kotlety i skrop oliwą.

Krok 2

Cebulkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w cząstki - ósemki - i smaż z dymką. Całość zalej winem, odparuj.

Krok 3

Gdy wino odparuje na patelnię wlej śmietanę, wymieszaj. Następnie dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Sos gotuj chwilę, aby zredukować go.

Krok 4

Zamarynowane kotlety obsmaż na mocno rozgrzanym grillu z obu stron. Podawaj z pieczarkowym sosem i chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej