
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
0.2 sztuki
0.25 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj aby był sypki. Mieszankę warzyw odstaw na sicie aby się rozmroziła.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski. Podobnie kapustę pekińską i paprykę.
Krok 3
W woku rozgrzej olej . Wrzuć mięso i smaż aż się zrumieni. Następnie dodaj mieszankę warzywną kilka minut, oraz kapustę i paprykę.
Krok 4
Do warzyw wsyp ryż. Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.
Krok 5
Wlej płyn na ryżu z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 6
Na końcu wbij do potrawy jajka. Smaż na dużym ogniu cały czas mieszając, aż jajka się zetną i powstaną „strzępy”. Podawaj w miseczkach posypany drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej