Salami z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój salami w plastry, a papryki i cebulę w paski.

Krok 2

Podsmaż przygotowane składniki na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Dodaj Fix Leczo Knorr rozmieszany w 150 mililitrach wody. Duś całość przez około 8 minut.

Krok 4

Na koniec posiekaj szczypior i posyp nim danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z razowym chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej