Schab z makaronem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z makaronem sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

5 sztuk

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.

Krok 2

Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.

Krok 3

Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.

Krok 4

Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.

Krok 5

Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej