
Składniki
600 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
50 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałatę w zimnej wodzie, a następnie porwij w drobne kawałki. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Ułóż na niej kawałki pomidorów, pokrojoną na frytki paprykę i cienkie plastry salami.
Krok 3
Posyp parmezanem i skrop winegretem z oliwy, octu i musztardy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej