Sałatka czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ogórki pokroić na cieniutkie plasterki (można zetrzeć na szatkownicy).

Krok 2

Cebule pokroić w pół plasterki, czosnek przepuścić przez praskę.

Krok 3

Ogórki połącz z cebulą i czosnkiem, polej sosem i wymieszaj. Schłodzić. Podawać jako dodatek do mięs, lub samodzielne danie z pieczywem.

Krok 4

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej