
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ogórki pokroić na cieniutkie plasterki (można zetrzeć na szatkownicy).
Krok 2
Cebule pokroić w pół plasterki, czosnek przepuścić przez praskę.
Krok 3
Ogórki połącz z cebulą i czosnkiem, polej sosem i wymieszaj. Schłodzić. Podawać jako dodatek do mięs, lub samodzielne danie z pieczywem.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej