Sałatka winogronowo – serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka winogronowo – serowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

200 gramów

2 sztuki

500 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do miski i zalać octem winnym w taki sposób, by przykrywał plasterki. Po 10-15 minutach wyjąć z octu.

Krok 2

Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Estragon posiekaj.

Krok 5

Ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch sałatki. Spożywać od razu po przygotowaniu.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami zalewy winnej, estragonem i oliwą.

Krok 4

Połącz winogrona, szalotki i sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka winogronowo – serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej