Sałatka makaronowa w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa w papierze ryżowym

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

20 gramów

40 gramów

40 gramów

10 gramów

10 gramów

5 gramów

3 sztuki

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Awokado, tofu, pomidorki kroimy w kostkę.

Krok 3

Ostudzony makaron mieszamy z awokado, tofu, pomidorkami i pesto, dodajemy pesto, zioła włoskie, kilka liści szpinaku, sól i pieprz do smaku.

Krok 4

Tak przyrządzona sałatkę zawijamy w papier ryżowy. Papier trzeba namoczyć w przegotowanej wodzie, aby zmiękł.

Krok 5

Serwujemy z wegańskim majonezem z odrobiną na liściach szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej