
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
125 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem, następnie panieruj w jajku i bułce tartej.
Krok 2
Usmaż na złoto. Ostudzone mięso pokrój w paski i odłóż
Krok 3
Rukolę dokładnie opłucz i osusz. Pomidory pokrój w ósemki a ser w kostkę. Dodaj je do rukoli.
Krok 4
Przygotowuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj go do sałatki i wszystko wymieszaj
Krok 5
Na wierzch nałóż paski mięsa i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej