
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.
Krok 2
Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.
Krok 4
Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej