
Składniki
5 łyżek
0.5 kilograma
1 opakowanie
10 plastrów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie wyjmujemy ananasa z puszki i wszystko kroimy w kostkę. Szynkę w słupki lub w kosteczkę jak wygodniej.
Krok 2
Następnie czosnek ścieramy na tarce o malutkich oczkach lub drobno siekamy. Dodajemy sól, pieprz oraz majonez.
Krok 3
Wszystko razem mieszamy, żeby sałatka była bardziej rzadsza dodajemy pozostały sos z ananasa. Nada on słodki smak. W tej sałatce o to chodzi ma być słodko-ostra lub pikantna. Polecam i życzę smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej