
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1.5 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
0.5 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pomidora ogórka oraz rzodkiewki umyć wysuszyć pokroić w kosteczkę cebule obrać i również pokroić w kosteczkę może być cieńsza może być grubsza kostka w zależności jak kto lubi ;) wszystko wrzucić do miseczki...
Krok 2
Olej ( ja używam kujawski ) 2 łyżki wlać do szklanki bądź czegoś w czym można go będzie rozrobić do tego wlewamy półtorej łyżki wody bądź zamiast wody 0.5 - 1 łyżka oleju w zależności jak i z czym chcemy mieć sałatkę..
Krok 3
w przypadku dodania do oleju wody siekamy bardzo drobno koperek wrzucamy do oleju z wodą wyciskamy pół cytryny bądź całą wszystko razem mieszamy i dodajemy do miseczki z warzywami dokładnie mieszając.. W przypadku oleju i octu również dodajemy drobno posiekany koper można również dodać nieco cytryny aczkolwiek nie więcej niż pół ja dodaje nawet nie całe pół bo ocet nadaje smaku już wystarczająco... i rownież wlewamy do miseczki z warzywami pokrojonymi...
Krok 4
na koniec sól i pieprz do smaku ja jeszcze do tego dodaje mieloną papryczkę chili bo osobiście wolę nieco ostrzejsze potrawy ;) wszystko razem porządnie wymieszać zafoliować i wstawić do lodówki na jakies 15-20minut by to wszystko razem się przegryzło
Krok 5
Jeżeli ktoś nie bardzo lubi olej itp może dodać zamiast tego do warzyw musztarde i nieco majonezu i również wymieszać i odstawić do lodówki by się przegryzło... smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej